Cykelbana och busslinjer står högt upp på önskelistan

HASSELSTAD Artikeln publicerades
De boende i Hasselstad vill gärna ha en cykelbana längs en viss sträcka.
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT
De boende i Hasselstad vill gärna ha en cykelbana längs en viss sträcka.

De dåliga bussförbindelserna, bristen på gatlampor och avsaknad av cykelbana är viktiga frågor för Hasselstads invånare. I onsdags försökte de få några svar.

I onsdags kväll hölls ett informationsmöte i Hasselstad. Det var ortens samhällsförening och Ronneby norra Centerpartiavdelning, som hade arrangerat träffen. Under kvällen fick de boende möjlighet att ställa frågor till de inbjudna representanterna från kommunen och Region Blekinge.

Cirka 40 personer kom till Bygdegården för att ställa frågor om bussförbindelserna, avsaknaden av gatlampor i området vid kyrkan, samt bristen av cykelväg längs en sträcka mellan kyrkan och Skarupsvägen.

– Det gavs inga klara besked och när det gäller cykelbanan är det Trafikverket som bestämmer, säger Berit Sandin, ordförande i samhällsföreningen.

Med på mötet var representanter från Region Blekinge, för att svara på frågor som rör busstrafiken.

– De berättade att det redan nu finns möjlighet att ringa efter transport för att komma till busshållplatsen vid Kallinge torg. Det är nog många som inte känner till det, säger Berit Sandin.

Nu ska samhällsföreningen kontakta Fortifikationsverket, som äger marken där en cykelbana är lämplig att bygga.

– Det handlar bara om 500 meter. Vi ska kontakta Fortifikationsverket och sedan ska vi lämna över till kommunens trafikchef.

Trots att de boende inte kunde få några konkreta besked under onsdagen, var det ett bra möte menar hon.

– Det var många frågor som ställdes och det var bra, även om vi inte fick några direkta svar. Men vi kommer att ha fler träffar längre fram, säger Berit Sandin.