Cirkusplats kan bli crossfit-bana

Ronneby Artikeln publicerades
Det är länge sedan det var cirkus här. Nu kan området bli en crossfit-bana.
Foto: Simone Hansen
Det är länge sedan det var cirkus här. Nu kan området bli en crossfit-bana.

Det nybildade företaget Glassbrunnen planerar att starta en Crossfitanläggning på Cirkusplatsen och anlägga en hinderbana.

Men det finns restriktioner – platsen är förorenad.

Ronneby kommun är positiva till att den gamla Cirkusplatsen vid Risatorp kan komma till nytta. När frågan om Crossfit var uppe första gången 2014 sade kommunstyrelsen ja till förslaget som sådan. Men något arrendeavtal skrevs aldrig.

Nu är ärendet aktuellt igen och inställningen är fortfarande positiv. Men kommunen har listat ett antal restriktioner.

– Platsen är en gammal deponi och marken är förorenad. Om företaget vill dra in vatten och avlopp måste det ske i samråd med oss. Det går inte att gräva hur som helst i området, säger miljöinspektör Anders Börjesson.

Enligt förfrågan till Ronneby kommun vill Glassbrunnen anläggs en inhägnad hinderbana på platsen samt ett utegym och bygga en enklare inomhushall med gyminriktning och omklädning.

– Det blir i så fall frågan om ett bygglov som vi måste ta ställning till i ett senare skede. Men i första hand måste vi säkerställa kommunens möjligheter att dokumentera förekomsten av föroreningar innan något arrendeavtal skrivs, säger Anders Börjesson.

Enligt det underlag som nu ligger för beredning i kommunen hoppas företaget kunna öppna nästa år.