Näringsliv: Butiken gick i konkurs - så stora var skulderna

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: JESSICA GOW

Nya Espehallens livs gick i konkurs tidigare i maj i år. Livsmedelsbutiken som låg i Ronneby hade skulder på nästan två och en halv miljon kronor. Med tillgångarna de hade kvar vid konkursen uppgår bristen i boet till 1 781 409 kronor.

Enligt förvaltarberättelsen har butiken gått med förlust under en lång tid. 2016 gick butiken med förlust på över 70 000 kronor. 2017 lyckades butiken dock gå med vinst bara för att i 2018 sluta på en förlust om över 800 000 kronor.

Skulderna består av både kortfristiga och långfristiga skulder. Bland annat hade man 574 000 skulder till kreditinstitut och 347 000 kronor i leverantörsskulder.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.