Anlagd brand misstänks i butikslokal

Ronneby Artikeln publicerades
Teknisk undersökning i butikslokalen.
Foto:Johanna Rundgren
Teknisk undersökning i butikslokalen.

Ett fönster är trasigt och entrén brandskadad till butiken i centrala Ronneby. Räddningstjänsten var snabbt på plats efter att larmet gått i butiken. Den nattliga branden hann inte få någon större spridning.

Polisen misstänker anlagd brand.

Mitt i natten till lördagen kom larm om en brand på Kungsgatan i centrala Ronneby.

SOS Alarm fick kännedom om händelsen klockan 03.23. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till adressen där det börjat brinna i en affärslokal som ligger i bottenplanet på ett flerfamiljshus.

– Branden är släckt nu så vi håller på att ventilera och kolla lägenheterna som ligger ovanpå. Inga personskador. Så läget är lugnt, sade Stefan Eriksson, brandmästare vid Räddningstjänsten östra Blekinge, klockan 04.

Hur skadad blev lokalen?

– Affären är rökskadad helt hållet. Mindre omfattning på brandskadorna. Vi var snabbt på plats och kunde släcka ner, säger Eriksson.  

Uppdatering lördag 09.30:

En anmälan har skrivits om misstänkt mordbrand i butiken. Lokalen är avspärrad och bevakas av polis. En teknisk undersökning ska göras senare under lördagen.

– Det måste svalna först på platsen innan teknikerna börjar med sin undersökning, säger Kim Hild, presskommunikatör på polisen i region syd.

Räddningstjänsten kunde vara snabbt på plats. Larmet gick i butiken till väktare och butiksägare.

– Jag blev väckt mitt i natten. Först sa väktaren att de tog det, sedan att jag måste komma till butiken. Jag förstår inte vem som kan göra något sådant. Varför? säger butiksägaren Ali Omar.

Det går i nuläget inte att säga när han kan öppna sin butik öppna igen.

Uppdatering 11.30: Teknisk undersökning pågår i lokalerna.

– Något har kastats in genom en ruta så att brand uppstått, säger jourhavande förundersökningsledare Per-Johan Ljungberg.

Polisen vill gärna ha in tips och iakttagelser från natten.