Bråk på skola – en elev slogs medvetslös

Ronneby Artikeln publicerades

Under måndagsmorgonen startade ett slagsmål på Snäckebacksskolan. Några elever drabbade samman och en av dem slogs medvetslös och fick föras till sjukhus.

På måndagsmorgonen utbröt ett slagsmål på Snäckebacksskolan. En elev fick föras medvetslös till sjukhus. En annan fick näsblod och en lärare sparkades på handen.
Foto: Ann-Marie Andersson
På måndagsmorgonen utbröt ett slagsmål på Snäckebacksskolan. En elev fick föras medvetslös till sjukhus. En annan fick näsblod och en lärare sparkades på handen.

Under måndagsmorgonen kom larmet om att ett slagsmål hade brutit ut på Snäckebacksskolan. Några elever hade börjat bråka med varandra och två av dem skadades i slagsmålet.

– En av dem slogs medvetslös och fördes med ambulans till sjukhuset, säger rektor Rickard Andersson.

En annan av de inblandade eleverna, fick näsblod, men behövde inte åka till sjukhus. En lärare försökte gå emellan och avstyra slagsmålet, men föll då till marken.

– Läraren fick tag i en av eleverna och föll då. En tredje elev sparkade då läraren på handen men det blev inga allvarliga skador, säger Rickard Andersson.

När polisen kom till skolan kunde de gripa en 14-åring och en 15-åring. En anmälan om misshandel har gjorts, samt ytterligare en anmälan som rubriceras som grov misshandel.

Vad som har föranlett slagsmålet är ännu inte klarlagt. Men enligt Rickard Andersson, började ett par av eleverna småbråka redan i fredags.

– Något har hänt i helgen som gjort att de inte har kunnat släppa det. När de kom till skolan i dag, (läs måndag), rök två av dem ihop och den tredje gick emellan och fick stryk.

De tre inblandade eleverna går i årskurs åtta och nio och har nu stängts av från undervisningen. Enligt Rickard Andersson har ingen av dem visat sig vara våldsamma tidigare. Efter måndagens händelse har de sociala myndigheterna kopplats in.

– Vi har pratat med två av dem och ska prata med den tredje. Alla tre är avstängda från skolan resten av terminen, säger Rickard Andersson.

Enligt förundersökningsledare Jannice Persbring, vid Blekingepolisen är ärendet sekretessbelagt och därför kan hon inte lämna ytterligare uppgifter.