Blodspår fällde yrkestjuv bland julpynt

Ronneby Artikeln publicerades
51-åringen har fått sin nya dom vid Blekinge tingsrätt.
51-åringen har fått sin nya dom vid Blekinge tingsrätt.

Den frekvente 51-årige tjuven erkände nästan allt, men inte inbrottet i klädbutiken efter vilket han greps bland kartonger och julpynt. Hans blod- och skospår avslöjade dock annat.

Åtalet rörde försök till stöld hos butiken Elda i Karlskrona i början av december, försök till stöld hos ett företag på Gullberna i Karlskrona, inbrott på Royal Thai i Karlskrona i slutet av januari, stöld av Karlskrona kommuns mobiltelefoner i mitten av mars, samt grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri.

51-åringen erkände alltsammans.

Men inbrottet och stölden hos klädbutiken Donna i Ronneby den 20 mars ville han inte kännas vid. Det var ändå då han greps tillsammans med en kvinnlig kumpan, sedan de gömt sig bland gamla kartonger och julpynt i ett soprum intill - ihop de stulna kläderna och smyckena.

51-åringen tillstod att han krossat butiksfönstret (med ett betongblock), men han kunde inte erinra sig att han varit inne i butiken. Icke heller att han tagit några varor.

De spår från hans skor och hans blod som hittats inne i butiken kunde han trots allt inte förklara.

Med stöd av ett vittne som sett både mannen och kvinnan gå in, anser tingsrätten att det är fastställt att 51-åringen gjort sig skyldig även till stölden i Ronneby.

Påföljden blir fem månaders fängelse, och för kvinnan blir det skyddstillsyn.