Blekingepärlor får skyltfönster i Bräkne-hoby

BRÄKNE-HOBY Artikeln publicerades

18 konstnärer, hantverkare och småföretagare vill lyfta Blekingepärlor.

Därför arrangeras en samlingsutställning i Kulturhuset i Bräkne-Hoby.

Eva-Lena Bayer, Cissi Cronström, Berith Lindblad, Lena Stigsson och Ingela Lindblom är några av konstnärer som ställer ut i samlingsutställningen i Bräkne-Hoby.
Foto: Christian Hylse
Eva-Lena Bayer, Cissi Cronström, Berith Lindblad, Lena Stigsson och Ingela Lindblom är några av konstnärer som ställer ut i samlingsutställningen i Bräkne-Hoby.

Blekingepärlor, ett ideellt nätverk som för konstnärer, hantverkare och småföretagare på landsbygden i Ronneby kommun, har funnits sedan 2005. Tanken är att med gemensam kraft lyfta fram såväl kulturarbetare som mindre företag som kämpar på för att göra landsbygden mer levande.

Årets startskott för Blekingepärlor 2019 väntar den 17 augusti i Bräknebygdens Kulturhus. Då blir det också vernissage med alla deltagande konstnärer och hantverkare.

– Vi vill ju så gärna visa upp vad vi har. Alla kanske inte har tid eller möjlighet att resa runt och kika på alla Blekingepärlor, men nu samlar vi 18 stycken under samma tak, säger konstnären Eva-Lena Bayer från Dragsnäs.

I samlingsutställningen ryms allt från måleri till textil, keramik och vävnader.

– Det finns så många otroligt duktiga konstnärer och hantverkare i vår kommun. Men det också många som inte ens vet vad sina grannar sysslar med. Det här är en möjlighet att på ett enkelt sätt få en bra överblick, säger Eva-Lena Bayer.

Som vanligt arrangerar Blekingepärlor höstrundan den 14 och 15 september. Då pågår fortfarande samlingsutställningen.

– Ett tips är att börja rundan i Bräkne-Hoby och sedan fortsätta ut i kommunen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.