Bilist smet efter att ha kört på kvinna

Ronneby Artikeln publicerades

Per Johanssons syster blev påkörd av en smitare i korsningen Kallingevägen-Prinsgatan i Ronneby på tisdagseftermiddagen.

Nu vill polisen ha in vittnesuppgifter om föraren av den vita kombibil som misstänks för brott efter olyckan.

Den kvinnliga cyklisten ådrog sig smärtor i vänster fot och ben vid smitningsolyckan.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Den kvinnliga cyklisten ådrog sig smärtor i vänster fot och ben vid smitningsolyckan.

Det var vid 16.15-tiden på tisdagseftermiddagen som det smällde ordentligt på övergångsstället vid Kallingevägen-Prinsgatan i närheten av Kulturcentrum i Ronneby. En kvinna i 45-årsåldern blev påkörd av en vit bil av kombimodell.

– Föraren som kom norrifrån har kört på målsäganden som kom på cykel. Han har antagligen inte uppmärksammat att cyklisten kom och hann därmed inte stanna. Efter olyckan har han kört vidare. Målsäganden har skadat vänster fot och ben, säger Patrik Thorssell på polisen i Ronneby.

Cyklisten är Per Johanssons syster. Dagen efter olyckan är han bedrövad:

– Cykeln var precis ihopknycklad så det var en rejäl smäll. Bilen har garanterat också tagit skada.

Pers syster lyckades aldrig uppfatta något registreringsnummer.

– Hon blev naturligtvis chockad och hann därför inte heller få upp någon kamera. Annars hade det varit en enkel sak att hitta föraren.

De vittnesuppgifter som finns gör gällande att föraren av bilen ska vara av manligt kön, relativt kort och medelålders.

– Hann stannade först, antagligen för att se att hon var vid medvetande. Sen körde han bara vidare utan att ge sig tillkänna, säger Per Johansson.

Straffet för smitning är böter eller fängelse i högst sex månader. Förutom böter eller fängelse kan den som har orsakat olyckan även under vissa omständigheter dömas till skadestånd för skadan som har uppkommit och om det rör sig om kroppsskador vållande till kroppsskada.