Jeppssons storsatsar i Ronneby

Ronneby Artikeln publicerades
Bilhallen kommer att renoveras omgående och även verkstaden ska få sig ett lyft.
Foto: Staffan Lindbom
Bilhallen kommer att renoveras omgående och även verkstaden ska få sig ett lyft.

Nybilsförsäljningen kommer tillbaka till Ronneby.

Bilfirman Jeppssons storsatsning innebär tre nyanställningar och en ombyggnation av hela anläggningen i mångmiljonklassen.

– En glad nyhet. Nybilsförsäljning har varit en svag del av Ronnebys utbud men i och med denna satsning från Jeppssons ändras bilden. Detta kommer även att stärka Karlshamnsvägen som handelsstråk, säger Ronneby kommuns näringslivschef Torbjörn Lind.

Ombyggnationen av den gamla bilhallen börjar omgående. Jeppssons har inte haft någon nybilsförsäljning i Ronneby på tio år. Men 9-10 mars är det dags igen. Företaget kommer att sälja nyproducerade Seat-bilar men också begagnade bilar av andra märken.

Finns marknaden i Ronneby med närheten till både Tingsryd, Karlskrona och Karlshamn?

– Det gäller att få up volymen. Men vi har räknat på det här och tror att marknaden finns. På samma sätt som personer åker från Ronneby till de andra orterna kan vi få hit bilköpare till Ronneby från andra ställen. Det är alltid en resa att öppna upp ett nytt märke i en stad där det inte finns någon annan nybilsförsäljning. Men det här ska bli så roligt, säger Anna Lindqvist, vd för Jeppssons.

Efter att ombyggnationen av bilhallen är klar kommer en omfattande renovering av skadeverkstaden att ske. Jeppssons har i dag sin stora skadeverkstad i Ronneby dit i princip alla skadade bilar bärgas. De 17 anställda i verkstaden kommer nu få ytterligare medarbetare i och med öppnandet av bilhallen.

– Vi kommer att utlysa en säljartjänst inom kort. Vi behöver också två nya mekaniker, en i skadeverkstaden och en på servicesidan, säger Lindqvist.

Jeppssons har funnits i Ronneby i över 60 års tid. Verkstaden kommer inte att påverkas av ombyggnationen av bilhallen utan beräknas kunna arbeta på som vanligt under tiden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.