Beviljades ansvarsfrihet trots bristande kontroll

Ronneby Artikeln publicerades

Det blev ansvarsfrihet för inte minst ifrågasatta Utbildningsnämnden när politikerna i kommunfullmäktige fick säga sitt i torsdags kväll. Kommunens egna revisorer hade förvisso kritiserat nämnden för bristande kontroll och tillsyn i samband med upphandlingen av konsulttjänster på gymnasieskolan - helt vid sidan om regelverket och utan skriftliga avtal.

Två av revisorerna ville utdela en formell anmärkning, en slags kritik, men det var heller ingenting som fullmäktige ställde sig bakom. Insatser hade senare gjorts för att rätta till misstagen, sades det.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.