Våldtog 14-åring - döms till fängelse

Ronneby Artikeln publicerades

Tre veckor efter att den 22-årige mannen överfallit en kvinna i centrala Ronneby våldtog han en 14-årig flicka i en lekstuga.

Nu döms han till tre och ett halvt års fängelse.

Tre och ett halvt års fängelse blir straffet för våldtäktsmannen.
Foto: Patric Söderström
Tre och ett halvt års fängelse blir straffet för våldtäktsmannen.

BLT har tidigare berättat om den 22-årige mannen och brotten som utspelade sig i Ronneby i juli.

Den 29 juli hade han via sociala medier stämt träff med en 14-åring på en lekplats i Ronneby kommun. Flickan har berättat i förhör att hon egentligen inte ville träffa mannen, men då han var påstridig hade hon givit med sig och tagit med sig en kompis.

I samband med att kompisen gick iväg en kort stund tvingade 22-åringen med sig flickan in i en närliggande lekstuga där övergreppen skedde.

Mannen erkänner delar av de sexuella handlingarna, men menar att de inte ska bedömas som brottsliga. Detta trots att han visste om att flickan var under 15 år. Han anser att allt skett i samförstånd och påstår att han inte visste om att det var olagligt att ha sexuella kontakter med minderåriga.

Vid tillfället för våldtäkten var mannen redan under utredning. Tre veckor tidigare, i samband med Tosia Bonnadan, överföll han nämligen en vuxen kvinna i centrala Ronneby. 22-åringen utgav sig först som att han ville trösta kvinnan, men i samband med en kram släppte han aldrig taget utan började istället tafsa på henne.

Det hela anses av rätten vara så pass allvarligt att det likställs med försök till våldtäkt. I det fallet nekar 22-åringen till gärningen helt och hållet. Men både kvinnan och en av hennes bekanta som befann sig i närheten såg mannens utseende tydligt och kunde själva peka ut honom för polisen via bilder på Facebook.

Nu döms han av Blekinge tingsrätt för såväl försök till våldtäkt som våldtäkt mot barn till tre och ett halvt års fängelse. Han ska också betala skadestånd till båda offren.