Åtalas för att ha slagit poliser och väktare

Ronneby Artikeln publicerades
En man i 30-årsåldern åtalas för att slagit en polis som tillkallats för avvisa mannen från en fastighet på Älgbacken. Arkivbild.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
En man i 30-årsåldern åtalas för att slagit en polis som tillkallats för avvisa mannen från en fastighet på Älgbacken. Arkivbild.

Vid flera tillfällen har polis och väktare tillkallats för att avvisa en man som mer eller mindre bosatt sig i trapphus och tvättstuga på Älgbacken. Nu åtalas mannen på nytt, den här gången för att ha gett sig på en polis.

En man som inte är bosatt i området, har under en längre tid valt att ta sig in i trapphus och tvättstuga där han uppehållit sig och ibland sovit. Både hyresvärden, polisen och väktare har fått agera för att avvisa mannen och ibland har det uppstått bråk. Flera hyresgäster har gjort upprepade anmälningar och berättat att det känns otryggt och att mannen agerat hotfullt även mot dem.

I nyårshelgen blev en väktare tillkallad för att på nytt avvisa mannen. Då blev mannen våldsam och slog väktaren så hårt i magen att denne tappade andan. I november förra året blev en polispatrull tillkallad efter att väktare känt sig hotade av mannen. De båda väktare som försökte avvisa mannen, fick till slut låsa in sig när de väl fått ut mannen ur trapphuset. När de såg att han började plocka upp stenar, uppfattade de att han tänkte slå sönder glasrutorna och då valde de att larma polisen. När mannen skulle omhändertas, slog han en av poliserna flera gånger. Det finns också vittnesmål om att mannen ska ha varit beväpnad med en påk eller liknande.

Under polisförhören har mannen varken velat ha någon advokat eller svara på några frågor. Han nekar till brott och menar i stället att det är han som blir trakasserad.

Enligt uppgift till BLT så har mannen en bostad men där vill han inte bo.