Anmält: Vårdtagare hölls fast – ”inte acceptabelt”

Ronneby Artikeln publicerades

Äldrenämnden anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) om ett allvarligt missförhållande som har inträffat i verksamheten. En medarbetare ska ha observerat hur andra medarbetare har brustit i omvårdnaden av en vårdtagare på ett av kommunens vård- och omsorgsboenden.

– Vi bedömer att händelsen är allvarlig. Medarbetare har, enligt tillgängliga uppgifter, hållit fast en vårdtagare i samband med omvårdnad och behandling, vilket förstås inte är acceptabelt. Det inträffade är beklagligt och åtgärder har vidtagits för att förhindra att det inträffar igen, säger förvaltningschefen för äldreförvaltningen Catherine Persson i ett pressmeddelande.

Samtal ska ha förts med medarbetare och ytterligare utbildning inom bemötande och demens har genomförts. ”Vidare har specialutbildad resurspersonal tillförts enheten för observation och handledning av medarbetare tillsammans med enhetschefen. Den aktuella vårdtagaren ges stöd och närstående är underrättade.”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.