80-åring frias för misshandel på buss

Ronneby Artikeln publicerades
80-åringen åtalades för att ha misshandlat en busschaufför, men frias.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
80-åringen åtalades för att ha misshandlat en busschaufför, men frias.

80-åringen åtalades för att slagit till busschauffören så att hans glasögon gick sönder. Men nu frias han.

Det var våren 2017 som mannen i 80-årsåldern reagerade på att han inte fått rabatterat pris för sin resa.

Men vad som egentligen hände fick olika versioner av. Chauffören menar att mannen skrikit och gapat - och därefter slog till med knuten näve så att hans glasögon gick sönder.

Ett vittne har intygat attacken, men 80-åringen och hans vän hävdar att det handlade om en olycka - att mannen ramlat på grund av sin dåliga balans och därmed kommit åt chaufförens ansikte.

Tingsrätten konstatera att det inte går att bevisa att 80-åringen slagit med uppsåt, och åtalet gällande våld mot tjänsteman ogillas därmed. Chauffören begärde 29 000 kronor i skadestånd, varav 4 000 kronor gällde skadade glasögon. Yrkandet lämnas utan bifall.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.