20 efterfrågade hyresbostäder

RONNEBY Artikeln publicerades
Annette och Thomas Svensson, Möllan fastigheter, tillsammans med kommunalrådet Roger Fredriksson (M). Här i Risatorp ska 20 hyresbostäder i markplan byggas.
Foto:Marcus Palmgren
Annette och Thomas Svensson, Möllan fastigheter, tillsammans med kommunalrådet Roger Fredriksson (M). Här i Risatorp ska 20 hyresbostäder i markplan byggas.

Våren 2019 kan hyresgästerna flytta in i 20 nybyggda lägenheter på Östra Varevägen. På torsdagen presenterade Möllan fastigheter sina byggplaner. ”Efterfrågan på hyreslägenheter är stor.”

På gräsplanen i Risatorp är planerna att bygga fem huskroppar som totalt innehåller 20 enplanslägenheter.

– Vi bygger bostäderna med hög tillgänglighet och prioriterar hyresgäster som har behov av det, säger Thomas Svensson

Tillsammans med hustrun Annette driver han Möllan fastigheter. Förra året flyttade åtta hyresgäster in i de nybyggda lägenheterna på Hulta. De nya ska byggas i samma stil.

En av dem som är på plats är Stina Frennesson. Hon bor i ett hus i området, men nu vill hon byta bostad.

– Jag blev överlycklig när jag såg detta, säger hon. Jag kan fortsätta umgås med mina vänner här i Risatorp och gå till mina svampställen.

Markområdet är 8 000 kvadratmeter stort. Ännu finns ingen detaljplan, än mindre ett bygglov på plats.

– Vi ska göra allt vi kan för att få fram en detaljplan, säger kommunalrådet Roger Fredriksson (M).

Grönområdet som innehåller en fotbollsplan och en tennisbana, har tidigare delvis använts som avfallsdepå. Det är därför viktigt att göra en markundersökning och eventuell sanering.

En markundersökning och geoteknisk undersökning ska göras under hösten. Resultatet kommer att vara klart strax innan årsskiftet. Det kan visa sig att det måste till en sanering.

Med detaljplan på plats och ett bygglov under våren 2018, kan byggnationen påbörjas hösten 2018. För Möllan fastigheter är det en investering på 30 miljoner kronor. Den största i bostadsföretagets historia.

– Vi har aldrig upplevt en sådan efterfrågan på bostäder som det är i dag i Ronneby, säger Annette och Thomas Svensson.

– Vi känner oss redo att göra den här satsningen nu.

Den beskrivs som en av de största privata bostadssatsningar som gjorts under senare år.