Uppgifter: Maskerad man med kniv sågs på skola

Olofström Artikeln publicerades
Vilboksskolan
Foto: Lena Ehring
Vilboksskolan

Under torsdagsförmiddagen ska en maskerad man med en kniv ha setts på Vilboksskolan i Olofström.

– När vi fick informationen undersökte vi saken i fråga så gott det gick och vi informerade även polisen, säger Damla Mol, kommunikationsansvarig på Olofströms kommun.

Under torsdagen blev en kvinna 50-årsåldern knivskuren av en man i 55-årsåldern på Maxi i Olofström. Mannen har anhållits misstänkt för försök till mord.

Samtidigt har det efter händelsen florerat flera uppgifter på sociala medier om att en maskerad man ska ha gått runt med kniv på Vilboksskolan under torsdagsförmiddagen.

Olofströms kommun valde under fredagsförmiddagen att kommentera dessa uppgifter i ett pressmeddelande.

”Under torsdagen den 14 mars spreds information om att en man varit på Vilboksskolans område med en kniv. Vi tar informationen på allvar och har tillsammans med vår kris- och beredskapssamordnare undersökt i frågan samt varit i kontakt med vårdnadshavare och informerat polis”, skrev man bland annat.

Men om händelsen vid Maxi och uppgifterna kring mannen på skolan ska ha något samband framgår inte.

– Vi har ingen anledning att tro att det har ett samband. Men vi förstår såklart att det blir extra känsligt efter den händelsen som inträffade vid Maxi, säger Damla Mol.

Hon är kommunikationsansvarig på Olofströms kommun och berättar vidare om händelsen.

– När vi fick informationen undersökte vi saken i fråga så gott det gick och vi informerade även polisen.

Under fredagen har Vilboksskolan valt att ha extra mycket personal ute.

– Vi har vuxna ute på skolområdet hela dagen, just för att det ska kännas tryggare för både barnen och vårdnadshavare. Men skolverksamheten i sig bedrivs som vanligt.

Det finns uppgifter om att väktare ska patrullera?

– Det stämmer inte.

Många föräldrar blir såklart oroliga efter något sådant här, hur bemöter ni det?

– Vi tar väldigt mycket hänsyn till den oro som vårdnadshavare kan känna och vi fortsätter hålla kontakt med dem. Vi har täta kontakter och alla ska veta att vi tar sådant här på största allvar, säger Damla Mol.

Det är oklart om Maxi-händelsen och uppgifterna om en maskerad man med kniv på Vilboksskolan hänger ihop.
Foto: Lena Karlsson
Det är oklart om Maxi-händelsen och uppgifterna om en maskerad man med kniv på Vilboksskolan hänger ihop.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.