Skrivsommar tillsammans med författare

Olofström Artikeln publicerades
Kulturjournalisten Camilla Carnmo är en av de tre inspiratörer som är med och  leder sommarjobbsprojektet Skrivsommar.
Foto: Bo Åkesson
Kulturjournalisten Camilla Carnmo är en av de tre inspiratörer som är med och leder sommarjobbsprojektet Skrivsommar.

Tio ungdomar får chansen att utveckla sig som skribenter med sommarjobbslön under tre veckor i sommar. På tisdag är sista anmälan.

Projektet ”Skrivsommar” är till för gymnasieungdomar som gillar att skriva och vill utveckla sig själva genom att lära sig berätta med det skrivna ordet.

– Det viktiga är inte att man är grammatikproffs, säger en av Skrivsommars ledare, Pia Redin som själv är barnboksförfattare och revyförfattare.

– Det som gäller är att man tycker om att skriva och vill utveckla sin förmåga.

Skrivsommar räknas som ett kommunalt feriearbete och det är samma lön som för kommunens övriga sommarlovsjobb.

Under de tre veckorna kommer man att jobba med olika genrer som dikter, romaner och journalistiska texter. Ledare och inspiratörer är yrkesverksamma författare och journalister.

Det ska gå att anmäla sig på kommunens hemsida men man kan också kontakta Joanna Holden på kommunens kulturförvaltning. Först till kvarn är principen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.