Satsade 12 kronor – vann 1,9 miljoner

Tingsryd Artikeln publicerades
En kvinna i Tingsrydstrakten satsade på rätt häst och vann nästan två miljoner kronor.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
En kvinna i Tingsrydstrakten satsade på rätt häst och vann nästan två miljoner kronor.

En spelare i Tingsryd satsade 12 kronor på V86 och lyckades kamma hem 1,9 miljoner kronor under fredagen.

Vinnaren hade lämnat in sin kupong hos Börjes i Tingsryd.

Det var under onsdagens omgång av travtipset V86 som den lyckliga vinnaren hade valt tre spikar på sitt system - och därigenom lyckats dra hem 1,9 miljoner kronor i vinstpotten.

Vinnaren var dessutom inte ATG-medlem, vilket gjorde att det var nästintill omöjligt att avgöra vem den nya mångmiljonvinnaren var.

– Han eller hon kanske inte ens själv vet att han eller hon har vunnit. Det är alltså en person som går runt med en skrynklig papperslapp värd 1,9 miljoner kronor, säger vinnarambassadören Hans G Lindskog till Aftonbladet som var först med att rapportera om nyheten.

Det dröjde alltså till fredagen innan vinnaren hade givit sig tillkänna för att lämna in sitt vinstkvitto till butiken Börjes i Tingsryd. Då kunde man konstatera att det var en kvinna som vunnit som berättade för butikspersonalen att hon inte kunde tro att det var sant och var tvungen att rätta sitt kvitto flera gånger.

– Jag tycker också det är fantastiskt. Det blir inte många hästar för 12 kronor och dessutom sätta åtta rätt. Det är en jättegrej, säger Susanne Holst, spelansvarig i butiken, till Aftonbladet.