Modevisning lockade folk

Olofström Artikeln publicerades
Modevisningen på årets julmarknad i Folkets hus var populär.
Foto: Bo Åkesson
Modevisningen på årets julmarknad i Folkets hus var populär.

Det var mycket folk på årets julmarknad.

Det var trängsel i Folkets hus.

Modevisningen lockade.

När modellerna tågade ut på scenen var det förmodligen rekord i antalet besökare. Bakom det nya inslaget låg Butik Lizzo. Men redan dessförinnan var trängseln stor såväl utanför som inne i huset.

Två islandshästar med julig klädsel hade fullt uppe med att låta barnen få rida en kortare runda. Samtidigt eldades det på för fullt när Isasmedjan visade upp ett skickligt knivhantverk. För ljusstöparen Ann-Kristin Thylander, Råby, var det premiär som försäljare på julmarknaden i Olofström.

– Vi brukar vara med på julmarknaden i Råby och på inudstrimuseet i Bromölla, säger hon.

Vilshultsbon Jörgen Wiberg, som säljer fågelholkar, har däremot varit med sedan starten för fem år sedan. Han har sett hur antalet besökare ökat från år till år.

– Det måste vara extra mycket folk i år, säger han.

För Ann Rajalampi, ansvarig för verksamheten på Folkets hus, var det glädjande med trängseln på julmarknaden. Det var över 40 marknadsstånd på plats, varav en handfull var utanför byggnaden.

– Sedan har vi också biljettsläppet till revyn i dag, säger hon.

I en hörna satt tomtefar, som delade ut godis till glada barn och det doftade av lussebullarna som såldes där. Nästa års julmarknad är redan inbokad konstaterade Ann Rajalampi innan hon hastade i väg för att byta om till modevisningen.

Populär julmarknad
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.