Misstänktes ha försökt gifta bort flicka – får ersättning

OLOFSTRÖM Artikeln publicerades

46-åringen från Olofström misstänktes, tillsammans med två andra personer, ha försökt gifta bort en flicka. Han greps, anhölls och häktades i slutet av november förra året, men släpptes på fri fot efter några veckor.

Förundersökningen lades sedan ner och nu har mannen blivit beviljad ersättning för lidandet som det innebar att sitta frihetsberövad.

Justitiekanslern har beslutat att han har rätt till 25 000 kronor för lidande samt 1 725 kronor för ombudskostnader. Mannen hade även ansökt om ersättning för utebliven inkomst, men där vill JK att han återkommer med en utförligare redovisning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.