Buss och bil i krock – förare förda till lasarett

Olofström Artikeln publicerades
Personbilen flög ut i terrängen i samband med kollisionen.
Foto: Bo Åkesson
Personbilen flög ut i terrängen i samband med kollisionen.

En buss och en personbil frontalkrockade på väg 15 på fredagsmorgonen. Båda förarna fördes till sjukhus.

Tidigt på fredagsmorgonen kom larmet om en olycka på väg 15, strax söder om Jämshög. En frontalkrock mellan personbil och buss. Räddningstjänst och flera ambulanser skickades till olycksplatsen.

Personbilen hade slungats ned i ett vattenfyllt dike efter kollisionen med bussen som kom norrifrån. Mirakulöst nog klarade sig den kvinnliga föraren med lindriga skador trots att personbilen förvandlats til ett plåtvrak. Och tursamt nog fanns ingen passagerare, hela den sidan på bilen var totalt intryckt. Räddningspersonalen kunde få ut den fastklämda föraren ur bilvraket där hon sedan togs om hand av ambulanspersonal.

Robin Linde, räddningschef i beredskap, berättade omedelbart efter olyckan om läget:

– Busschauffören uppges chockad, i övrigt är det oklart med skadeläget från de 10–20 personer som var på bussen. Personbilen ska ha flugit ut i terrängen i samband med kollisionen, och en person ska ha varit fastklämd.

Också bussen fick rejäla glas- och plåtskador. Under räddningsarbetet fick vägen stängas av helt för trafik under ett par timmar, på sträckan mellan Skrivarehagen och Karstorp i båda riktningarna.

Såväl personbilsföraren som busschauffören fördes till sjukhus medan det tjugotal passagerare som fanns på bussen ska ha klarat sig utan fysiska skador. Passagerarna lastades över till en annan buss efter olyckan.

Det är oklart varför olyckan inträffade och exakt hur den gick till. Men det fanns uppgifter om att det rådde halt väglag på sina håll i länet under fredagsmorgonen.

Foto: Bo Åkesson