Kraftig brand i bostad på kraftstation

Näsum Artikeln publicerades

Räddningstjänsten larmades om en brand i en bostad uppe på en kraftstation norr om Näsum vid lunch på lördagen. Ett stort antal brandmän var på plats.

SOS larmades klockan 13.04. Räddningstjänsten kallades till Olofströmsvägen, nära kraftstationen vid Holjeån, någon kilometer norr om Näsum. Räddningsstyrkor från Näsum, Bromölla och Arkelstorp, totalt 15 brandmän och befäl samt ambulansbesättning och polispatrull är på plats.

– Vid framkomst konstaterades kraftig brand på plan två, räddningsarbete pågår på platsen, uppger vakthavande brandingenjör Micael Svensson.

Enligt Kristianstadsbladet var insatsen avslutade efter någon timme.

– Det har brunnit i bostadsdelen ovanpå Gonarps kraftstation. Det bor ett par där men det var ingen fara med dem, de var ute när vi kom fram, säger yttre befäl Thomas Nordin till Kristianstadsbladet.

Personal från Olofströms Kraft AB ska snabbt ha varit på plats och gjorde vattenkraftsstationen strömlös.

Bron ut till kraftstationen klarar inte räddningstjänstens stora bilar.

– Vi drog ut en motorspruta med en pickup och tog vatten från ån, berättar Thomas Nordin.

Den undre delen av byggnaden, där själva kraftstationen finns, ska ha räddats. Bostadsdelen fick dock stora skador, enligt Kristianstadsbladet.

Vad som orsakade branden är oklart.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.