Katter finner ro på Holje djurhem

Olofström Artikeln publicerades

Ofta har de lämnats vind för våg. Trötta och hungriga kommer de till katthemmet.
Men efter en rejäl dos mat och god omsorg lever katterna upp igen.

Djuren som kommer till det gamla ridhuset har ofta en lång period av ensamhet och hemlöshet bakom sig. Och väl där verkar de trivas, överallt på golv och på klätterleksaker ligger små och stora katter och sover tungt.
– Vissa är väldigt rädda när de kommer hit, men det går bra efter ett tag, de vänjer sig säger djurhemsföreståndaren René Norén.
Lugnet bryts en kort stund - den rödspräckliga honan Mojan visar med ett tydligt fräs för kattungen Missy att hon inte gillar att plötsligt dela matskål.
– Alla kattungar som är här nu har fått nya familjer som de snart ska få flytta till säger René Norén och tittar på kattan Mojan och säger:
– Dina fem ungar flyttar nästa vecka, tänk vilken semester du kan ha då!
René Norén och tjejerna på katthemmet Jessica Senbom och Bea Wickell vet av erfarenhet att kattungarna kommer att vara saknade.
– Hon kommer nog att gå omkring och jama efter dem ett tag, men de vänjer sig rätt fort, säger Bea Wickell.
Flera gånger i veckan får de samtal om upphittade katter som de gärna hade tagit emot. Den bistra verkligheten är att de inte har plats - alla rum är fullbelagda. De flesta katter som kommer till hemmet bör vara där i tre månader, men andra stannar längre.
– Vi har ett par katter som varit här i fem månader nu och de lever rätt så fritt. De är ute hela dagen och så kommer de hem om kvällarna och äter och sover. Det mår de bara bra av, säger René Norén.