Hon är ”Årets köpman”

Olofström Artikeln publicerades
Jaana Bengtsson som driver Gårdens värme och fritid visar jaktkläder i Mera.
Foto: Stina Pettersson
Jaana Bengtsson som driver Gårdens värme och fritid visar jaktkläder i Mera.

Jaana Bengtsson som driver butiken Gårdens värme och fritid har utsetts till Årets köpman.

– Vi är jätteglada och stolta över det, säger hon.

Under Företagarnas fest prisades flera av Olofströms företagare. Utmärkelsen Årets köpman gick till Jaana Bengtsson som driver butiken Gårdens värme och fritid.

– För oss känns det som att någon har uppmärksammat att vi har kämpat på och försökt förbättra oss. Det är kredd för jobbet vi har gjort. Vi kämpar på men vet inte om folk märker det. Detta visar att vi är på rätt väg, säger hon.

Hon prisas för att hon driver en specialaffär för hundägare, jägare och fiskare och för att verksamheten kännetecknas av bra service och ett brett sortiment. Butiken anses utgöra ett viktigt inslag i handeln och vara ett bra exempel på entreprenörskap.

Jaana berättar att många kunder har kommenterat utmärkelsen och sagt att det tycker att butiken var värd den.

Samma kväll som hon fick ta emot den delades ytterligare tre utmärkelser ut. Stephan Bengtsson som äger Safeman blev Årets företagare. Han får utmärkelsen för sitt kreativa entreprenörskap och engagemang både i Sverige och utomlands.

Carolina och Paul Håkansson som driver Kyrkhultsblomman blev Årets nyföretagare och Blippsafe som drivs av Elin Pettersson, Eva Holmer, Lukas Runesson och Albert Liddle blev Årets UF-företagare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.