Bilhandlaren som bygger ut

Olofström Artikeln publicerades
Förberedelserna inför helgens invigning av de nya lokalerna är i full gång. Tomas Venczel planerar att fylla hallen med begagnade bilar. Cirka 80 stycken personbilar bedömer han kommer att få plats, utan att det blir trångt. 2 bilder
Foto:Lena Ehring
Förberedelserna inför helgens invigning av de nya lokalerna är i full gång. Tomas Venczel planerar att fylla hallen med begagnade bilar. Cirka 80 stycken personbilar bedömer han kommer att få plats, utan att det blir trångt.

Begagnatmarknaden är stark. Det menar bilhandlaren Tomas Venczel. Nu flyttar han in i företagets tillbyggda lokaler.

Folk är beredda att åka långt för att hitta rätt bil.

Det menar Tomas Venczel som precis byggt till sin fordonsanläggning i Olofström. Det rör sig om två nya hallar, varav en bilhall och ytterligare en hall tänkt att förvara kunders husbilar och husvagnar.

Olofströmsföretagaren fortsätter att satsa på sin verksamhet. Han beskriver begagnatmarknaden som god och att kunder i dag är väldigt medvetna om vad de söker.

- Här inne kommer det rymmas ungefär 80 bilar, säger Tomas Venczel. Det blir både vanliga personbilar och lite mer speciella fordon.

Konkurrensen är tuff, men Tomas Venczel är lugn. Försäljningen är stark och företaget räknar nu med att stärka sin nuvarande personalstyrka om 10 anställda med ytterligare två personer.

- Egentligen har jag mer mark att ta till, men nu gäller det att landa denna satsning först, säger Tomas Venczel.

Planerna sattes redan i april och bygglovet stod klart relativt kort tid efter det. Allt har gått som planerat. Och fler planer finns.

- Det ligger inte i närtid, men jag har länge tänkt på att bygga en tvättanläggning av självbetjäningstyp här, avslöjar entreprenören.

Redan nu håller bränslebolaget ST1 på att bygga ut automatstationen utanför hans bilhall. En tvättanläggning skulle innebära att verksamheten blev en fullserviceanläggning.

Fakta

Så stora är hallarna

Bilhallen mäter 1 250 kvadratmeter och beräknas rymma 80 personbilar.

Förvaringshallen omfattar 1 700 kvadratmeter och ska utan problem rymma 40 husbilar.

Tomas Venczel är grundare till företaget och startade verksamheten år 2000.

Visa mer...