Förare som orsakade olycka döms till böter

Olofström Artikeln publicerades

En kvinna som orsakade en trafikolycka på Östra Ringvägen döms nu till böter.

Kvinnan boende på orten misstänks ha somnat vid ratten. Den bil kvinnan framförde gled sakta men säkert över på motsatt körbana. När kvinnan upptäckte detta ska hela hennes bil passerat mittlinjen. I mötande körfält kom en annan bilist som inte lyckades påkalla kvinnans uppmärksamhet och inte heller hann väja innan olyckan var ett faktum.

Nu döms kvinnan av Blekinge tingsrätt till böter. Åklagaren påföljdsförslag om dagsböter på totalt 11 200 kronor hörsammades inte. Kvinnan döms istället till penningböter på 1 000 kronor.

Det är oklart hur kvinnan ställer sig till domen, som går att överklaga.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.