En högtidsdag för alla stenälskare

Gylsboda ,

På Sliperiet i Gylsboda finns en av Europas största mineralsamlingar. På lördag bidrar man till firandet av Geologins dag med visningar och föredrag.

Lapis Lazuli är en vackert blå bergart som återfinns i Afghanistan. Ett stycke av den kan beskådas på Sliperiet i Gylsboda på lördag eftermiddag.

Då bidrar man nämligen till firandet av Geologins dag genom att bjuda på föredrag och visa den stora samlingen mineraler och fossiler.

Patrik Axelsson föreläser om sina geologiresor och författaren Margareta Juhlin signerar sin nya bok ”Lapis Lazuli en skärva av himlen”.

Magnus Peterssons akvarellutställning hänger också kvar för den som inte hunnit se den tidigare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.