”Dannfältet är större än man tror”

Olofström Artikeln publicerades

Holje marknad är räddad.
– Vi kommer att få plats allihop, säger Seth-Åke Andersson och Per-Åke Persson från Lions som i går besökte platsen för en planerad byggfirma på Dannfältet.
– Dannfältet är större än man tror, säger kommunalrådet Margaretha Olsson (S).

Ryktet om hotet mot Holje marknad har spridit sig de senaste veckorna.
Både Lions och kommunalrådet har fått oroliga samtal från kommuninvånare som undrat om Frank Arnesson nya byggplaner på Dannfältet betyder slutet för Holje marknad.
– Det är framför allt många oroliga barn som hört av sig, säger årets marknadsgeneral Seth-Åke Andersson.
– Men nu kan vi lugna dem. Holje marknad är räddad, säger Per-Åke Persson. Nu är det också klart att Timotej blir det stora dragplåstret på söndagen.
I går tog Margaretha Olsson med sig de båda herrarna för att på plats se hur mycket utrymme den nya byggfirman kommer att behöva. Det handlar om 6 000 kvadratmeter intill Lidlfastigheten.
– Det är bra att få en bild av det, och nu kan vi konstatera att alla kommer att få plats, säger Margaretha Olsson. Dannfältet är större än man tror.
– Ja, vi har pratat med Frank Andersson, och enligt honom skulle vi dessutom kunna använda ytterligare ytor från parkeringsplatsen om det behövs, säger Seth-Åke Andersson.
Frank Arnesson har skickat in en skrivelse till kommunen om att få köpa den 6 000 kvadratmeter stora marken.
– Där är vi nu, vi har ännu inte bestämt oss för att sälja, säger Margaretha Olsson. När det är bestämt blir nästa fråga att besluta om en detaljplaneändring, för i dag är marken inte avsedd för affärsverksamhet. Det är en lång process, som kan ta uppemot ett år.
Blir det en byggfirma intill Dannfältet betyder det att Holje marknad inte kan växa mer, säger Seth-Åke Andersson.
– Men det gör inget, nu är vi nöjda så här. Vi har också möjlighet att använda oss av ytterligare mark på andra kortsidan av fältet, mot idrottsplatsen.