Bleking nominerad till fint pris

Olofström Artikeln publicerades
Intresset för antikviteter är stort.
Intresset för antikviteter är stort.

På torsdag ska Årets antikhandlare utses på en stor gala i samband med antikmässan i Stockholm som vara i fyra dagar. En av de tre nominerade kandidaterna till priset är Giuseppe Wickström med Wickströms Antikhandel i Kyrkhult i gränslandet mellan Karlshamn och Olofström. Där har han haft sin antikhandel sedan 1995 och, som juryn konstaterar, ”envist hållit fast vid det svenska, genuina föremålsarvet från 1700-1800-talen”. De andra tävlande i samma klass kommer från Gotland respektive Stockholm.

Galan som utspelar sig på torsdagskvällen bär namnet ”The Collectors Awards-galan” och firar i år sitt tioårsjubileum.

– Vi brukar beskriva det som antikbranschens Oscarsgala, säger ordförande i juryn Winston Håkanson, i ett pressmeddelande och tillägger:

– En trend som pågått i många år är att intresset för antikviteter har förskjutits från 1700-talet till 1900-talet. Många är intresserade av 1900-tal, kanske framför allt mitten av 1900-talet.

Priset som årets antikhandlare ska gå till den affär som genom sin presentation, sitt sortiment, sin verksamhet, innehavarens kunskap eller affärens service är något utöver det vanliga. På torsdag kväll får vi veta hur det går.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.