28-åring körde rattfull två gånger - på en vecka

Olofström Artikeln publicerades

På juldagen stoppades en 28-årig bilförare på Snöbärsvägen i Olofström av polis. Efter genomförd provtagning visade det sig att mannen hade brukat ett antal narkotikaklassade preparat, bland annat amfetamin, i samband med bilfärden.

Några dagar därpå, närmare bestämt under nyårsafton, satte sig mannen åter i bilen drogpåverkad, för att sedan stoppas i en poliskontroll på Pukaviksvägen i Jämshög. Denna gång hade 28-åringen använt såväl kokain som amfetamin samt någon form av cannabispreparat innan han satte sig bakom ratten.

Vid båda tillfällena hittades narkotika i fordonet.

Nu döms mannen till 25 200 kronor i böter, skyldigt till rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.