Washington håller undan i NHL-toppen

Nicklas Bäckström satte en av straffarna i avgörandet när Washington besegrade Boston med 3–2, och därmed behåller greppet i tabelltoppen i NHL.
Ishockey • Publicerad 17 november 2019
Jevgenij Kuznetsov jublar över T|J Oshies mål mot Boston.
Jevgenij Kuznetsov jublar över T|J Oshies mål mot Boston.Foto: Michael Dwyer

Det blev en jämn match, med en assist för Bäckström när T J Oshie tog dramat till förlängning genom att utjämna till 2–2 efter 19 minuter i sista perioden.

Några fler spelmål blev det inte, och storstjärnorna Oshie, Jevgenij Kuznetsov och Alexander Ovetjkin fick inte in sina puckar i straffläggningen. Det fick däremot Bäckström och Jakub Vrana för Washington, samtidigt som bara Charlie Coyle nätade för Boston.

Bland de övriga topplagen i den haltande NHL-tabellen vann även New York Islanders på lördagen, 4–3 mot Philadelphia. Oskar Lindblom gjorde sitt nionde mål för säsongen, vilket gör honom till Philadelphias bäste målgörare så här långt under säsongen.

New York Rangers fortsätter däremot att ha det tungt en bit längre ner i tabellen. Mot Florida blev det en ny förlust, 3–4 mot Florida. Matchen var Henrik Lundqvists 868:e i NHL, vilket innebär att han tar sig in på målvakternas topp tio över flest matcher i ligan. Till ettan är det dock en bit kvar – kanadensaren Martin Brodeur vaktade målet sammanlagt 1 266 gånger.

Just på lördagen lyckades Linus Ullmark bättre i sin bur. Med 21 räddningar bidrog han starkt till Buffalos 4–2-seger över Ottawa.