Tvåmålsskytten Holtz: "Börjar flyta på nu"

Djurgårdens supertalang Alexander Holtz fortsätter att samla på sig SHL-poäng.
Efter assisten i premiären stod 17-åringen för två mål i 5–3-segern mot Växjö.
Ishockey • Publicerad 17 september 2019
Djurgården vände underläge till seger borta mot Växjö. Arkivbild.
Djurgården vände underläge till seger borta mot Växjö. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Alexander Holtz behövde inte vänta länge på karriärens första poäng.

Eller sina första SHL-mål.

Djurgårdstalangen följde upp passningspoängen i premiären hemma mot Linköping med att göra två mål borta mot Växjö.

+ 2–2 efter 9.27 minuter av första perioden.

Holtz fick tag på en lös puck och skickade in kvitteringen i Växjö-målvakten Viktor Fasths kryss.

– Det börjar flyta på nu, det är skönt. Det är fantastiskt, säger han till C More.

Nytt mål av Holtz

+ 4–3 efter 3.05 av andra perioden.

Hemmabacken Peter Andersson slarvade med pucken – och Holtz tog vara på möjligheten. Forwarden gled runt Växjös mål och vallade in Djurgårdens ledningsmål via Fasths klubba.

Drygt två minuter senare ökade Niclas Bergfors på ledningen när han i powerplay skickade in en målvaktsretur till 5–3.

Det blev även målet som satte stopp för Viktor Fasths första SHL-match för säsongen. Tränaren Sam Hallam tog av sin rutinerade målvakt för att fortsätta med Viktor Andrén.

Rockaden i målet fick stopp på Djurgårdens målstim – som med tre snabba mål vände 2–3 till just 5–3 – men bytet gav ingen effekt i offensiven.

Fartfyllt

Innan Djurgårdens vändning var det en svängig och fartfylld duell i Vida arena. Lagen följdes fram till 3–3 och sedan var det gästernas två mål i andra perioden som avgjorde.

– Jag tycker att vi spelade rätt bra i andra perioden, det var där vi tog över matchen och visade att vi ville vinna, säger Djurgårdens Marcus Högström till C More.

Växjös Erik Josefsson:

– Vi blev straffade hårt i andra. De kom ut 2–0 från den perioden och det var tufft att hämta upp det, säger han till C More.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.