Toppen vann mot botten i Skånederbyt

Handboll • Publicerad 6 december 2019
Magnus Persson gjorde fem mål för Malmö. Arkivbild.
Magnus Persson gjorde fem mål för Malmö. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Malmö hamnade tidigt i underläge i handbollsderbyt borta mot Helsingborg. Hemmalaget ledde med tre mål, men Malmö skulle visa varför man befinner sig i tabellens toppskikt.

Malmö började arbeta sig ikapp och när första halvlek var slut hade laget ledningen med 15–14. I andra halvlek följdes lagen åt i målprotokollet och det var först i matchens slutskede som Malmö kunde dra ifrån och vinna med slutsiffrorna 28–25.

Malmö ligger tvåa i handbollsligan på 27 poäng, en poäng bakom Alingsås. Helsingborg huserar på näst sista plats, fyra poäng före jumbon Varberg.

I fredagens andra match blev det oavgjort, 31–31, mellan Guif och Sävehof.