Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tio tips på hur du kan minska matsvinnet

Vill du gärna minska matsvinnet - men vet inte hur?
Här kommer tio matnyttiga råd från deltagarna i projektet FoodMonki i Kaoskompaniets regi.
Ronneby • Publicerad 22 februari 2019
Mycket av matsvinnet skulle kunna gå att förhindra. Och vi svenskar är synnerligen duktiga på att konsumera.
Mycket av matsvinnet skulle kunna gå att förhindra. Och vi svenskar är synnerligen duktiga på att konsumera.Foto: /TT

1) Titta. Lukta. Smaka. Släng inte bara för att bäst före-datumet passerat.

2) Se över dina inköpsvanor och planera bättre.

Annons

3) Förvara maten på rätt sätt så håller den längre.

4) Laga alltid mycket mat för minst två måltider åt gången.

5) Använd matrester till matlådor, lunch dagen efter eller frys in dem.

6) Laga omelett eller pytt i panna av matrester.

7) Frys in bröd.

8) Frys in kryddor och örter. Använd dem som smaksättare i soppor, grytor och såser.

9) Frys in bruna bananer till smoothies eller bananglass. Frys in frukt som håller på att bli dålig och ha till smoothies.

10) Riv ostkanter och använd till gratänger, pizza och pajer.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons