Succébyte sänkte guldjagande Linköping

Fotboll • Publicerad 9 september 2019
Växjö tog en meriterande seger, 1–0, hemma mot Linköping i damallsvenskan på måndagen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Linköping får allt svårare att blanda sig i striden om SM-guldet i fotboll den här säsongen. Borta mot Växjö blev det en tung förlust, 0–1, efter ett sent avgörande av hemmalaget.

Segermålet var frukten av ett lyckat byte när Växjö tog ut Mimmi Strömgren – som hade missat helt öppet mål tidigare i matchen – till förmån för Violah Nambi. Bara fem minuter senare, i den 83:e minuten, sprang sig Nambi fri på en djupledsboll från Ria Öling, och petade in 1–0.

Växjö klättrar upp på 19 poäng, och kan så smått börja känna sig säkert på en plats i damallsvenskan även nästa säsong. Ner till Djurgården på nedflyttningsplats har man nu hela tio poäng.

Linköping är samtidigt kvar på femte plats i tabellen, nio poäng bakom serieledaren Rosengård med sex omgångar kvar av säsongen.