Utan Anvegård fick Rosengård bara oavgjort

Rosengård fick inte använda sitt senaste nyförvärv Anna Anvegård i mötet med anfallarens tidigare klubb Växjö.
Men hon hade kanske behövts.
Utan Anvegård fick Rosengård det oväntat tufft när tabellnian från Småland tog en tung poäng efter 0–0 mot serieledaren.
Fotboll • Publicerad 20 augusti 2019
Caroline Seger och Rosengård fick bara med sig en poäng från mötet med Växjö. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Rosengård åkte upp till Växjö utan sitt senaste nyförvärv Anna Anvegård – blixtvärvad från just damallsvenska konkurrenten Växjö. Landslagsanfallaren gjorde mål direkt i sin första match för klubben förra veckan, bara ett par dagar efter att övergången var klar, men mot sin gamla klubb fick hon inte spela. Anledningen var att Rosengård, enligt sportchefen Therese Sjögran, gick Växjö till mötes om ett önskemål att Anvegård inte skulle spela den matchen.

Men kanske hade hon behövts där på sin gamla hemmaplan.

Serieledaren Rosengård hade svårt att skapa några farliga chanser över huvud taget i den första halvleken och laget kom bara till ett enda avslut.

I den andra halvleken tryckte gästerna på betydligt mer, närmast var inhopparen Johanna Rytting Kaneryd som prickade stolpen med ett vasst skott från höger. Senast lagen möttes förlorade Växjö med 0–5, men på hemmaplan nollades Rosengård och matchen slutade 0–0.

– Så som matchen blev var det nog ett rättvist resultat, men jag är besviken på vår prestation i dag. Vi har högre potential än det vi fick ut, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall till .

Rosengård leder nu allsvenskan två poäng före Göteborg och sex poäng före Vittsjö.

I bottenstriden tog Limhamn Bunkeflo (LB07) en viktig seger hemma mot tabelljumbon Kungsbacka. Sophie Sundqvist gjorde 1–0 i början av den andra halvleken och strax innan matchuret visade 90 minuter satte Dallas Dorosy 2–0.