Werner höll nollan i NHL-debuten

Hockeymålvakten Adam Werner hade en succédebut i NHL då han räddade 40 skott och höll nollan när Colorado vann över Winnipeg.
Ishockey • Publicerad 13 november 2019
Adam Werner rädde 40 skott och höll nollan i sin NHL-debut för Colorado.
Adam Werner rädde 40 skott och höll nollan i sin NHL-debut för Colorado.Foto: FRED GREENSLADE/AP/TT

22-åringen från Mariestad ersatte Pavel Francouz som startade i matchen, men som skadade sig i en kollision blott 31 sekunder in i matchen.

– Visst fanns där lite nerver, men det fanns ingen tid att fundera och jag antar att jag bara försökte ha kul och spela mitt spel, säger Werner enligt NHL.com.

– Jag fick en ganska enkel start, ett lätt skott och fick då känslan för pucken. Killarna hjälpte mig så mycket, så det var en bra match att spela. Nyckeln för mig var karma och bra position.

Firade 21 med två mål

Nathan MacKinnon gjorde två mål och två assist när Colorado tog sin tredje raka seger efter att ha varit utan seger i fem matcher.

– Jag är så glad för Werner, han gjorde en fantastisk prestation. Var så säker och gjorde några riktigt bra räddningar. Det var inte bara enkelt för honom, berömmer MacKinnon.

Werner kom till Colorados organisation till den här säsongen efter att ha spelat allsvenskt med Björklöven förra säsongen och dessutom fyra matcher i AHL med San Antonio. I höst har han spelat nio matcher för Colorado Eagles i AHL med en målvaktsprocent på 90,8.

Fjolårets succérookie Elias Pettersson fick fira sin 21-årsdag på bästa möjliga vis. Efter fyra mållösa matcher gjorde han två när Vancouver bröt den fyra matcher långa segerlösa sviten och besegrade Nashville med 5–3.

Det stod 1–1 inför tredje perioden då Pettersson inledde med att göra 2–1 i power play och senare 4–2, hans åttonde mål för säsongen.

Filip Forsberg och Calle Järnkrok gjorde varsitt mål för Nashville.

Tre assist

San Jose tog sin fjärde raka seger, 6–3 mot Edmonton. Backen Erik Karlsson svarade för tre assist.

Finländske rookien Kaapo Kakko ledde Rangers till seger, genom att göra både första och sista målet i matchen mot Pittsburgh.

New York Rangers förlänger sin poängsvit till fyra matcher i rad, efter en förlängningsseger mot Pittsburgh. Hemmalaget kan tacka Kaapo Kakko för mycket av den segern, sedan han gjorde NHL-karriärens femte och sjätte mål. Första kom på en kontring knappt sju minuter in i första perioden. I förlängningen styrde han sedan in segermålet 3–2.

Alexandar Georgiev stod i Rangersburen, och Henrik Lundqvist fick därmed vila.