Berg hjälte för Krasnodar i Europa League

Första målet i höstens Europa League.
Marcus Berg blev matchhjälte när Krasnodar bortaslog turkiska Trabzonspor med 2–0.
Samtidigt gjorde Linus Hallenius sitt första mål i turneringen när Apoel kryssade, medan Manchester United fixade 1–0 borta mot serbiska Partizan med Victor Nilsson Lindelöf på bänken.
Fotboll • Publicerad 24 oktober 2019
Marcus Berg (här i landslagströjan) nätade för Krasnodar i Europa League. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Marcus Berg har många gånger varit ifrågasatt för sitt målskytte i landslaget, men anfallaren tystade vissa av kritikerna när han nätade och ordnade en poäng för Sverige i EM-kvalet hemma mot Spanien i förra veckan (1–1).

På torsdagen slog han till igen. Den här gången i Europa Leagues gruppspel.

Och precis som mot Spanien höll sig 33-åringen framme på en retur vid mållinjen och dunkade in 1–0 från nära håll. Målet kom i den 49:e minuten borta mot turkiska Trabzonspor och innebar Bergs första mål i turneringen den här säsongen.

Näst sist

På tilläggstid utökade lagkamraten Tonny Vilhena till 2–0 och säkrade Krasnodars första seger i gruppspelet. Den ryska klubben ligger trea i grupp C på tre poäng, fyra poäng bakom ledande Basel och tre bakom Getafe på den sista slutspelsplatsen.

Berg byttes ut med 20 minuter kvar, medan Kristoffer Olsson spelade hela matchen för Krasnodar.

Även Linus Hallenius hade en bra kväll. Anfallaren gjorde sin första match från start i turneringen i det viktiga bortamötet med azeriska Karabach och firade med att också göra sitt första mål för cypriotiska Apoel – som dock fick nöja sig med 2–2.

Strax före paus tryckte Hallenius in 2–1 för gästerna när han snappade upp bollen efter en försvarsmiss i hemmalaget – svenskens tredje mål sedan flytten – men hans fullträff räckte inte till seger. I den 58:e minuten kvitterade hemmalagets brasilianske back Ailton till 2–2 och snuvade Hallenius på hjälterollen. Krysset innebär att hans Apoel fortfarande står utan seger och ligger sist i grupp A på en poäng. Spanska Sevilla leder på sex.

Kryss för Lustig

Samtidigt tog Manchester United, med svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf på bänken, en 1–0-seger borta mot serbiska Partizan. Franske anfallsstjärnan Anthony Martial frälste Premier League-laget med ett straffmål före paus. United toppar grupp L på sju poäng, två poäng före nederländska AZ Alkmaar och tre före Partizan.

Sam Larssons Feyenoord föll med 0–2 borta mot schweiziska Young Boys, medan Filip Helanders Rangers fick 1–1 borta mot Porto i samma grupp.

Även Mikael Lustigs Gent, tvåa i grupp I, kryssade borta mot ettan Wolfsburg, 2–2. Lustig spelade hela matchen för belgarna.

Drömfrispark räddade Arsenal

Tyska ligaledaren Borussia Mönchengladbach, med svenske Oscar Wendt på bänken, spelade 1–1 borta mot Roma och ligger sist i grupp J på två poäng efter tre matcher. Roma leder gruppen på fem poäng.

Svensklaget Köpenhamn, med målvakten Karl-Johan Johnsson och Sotiris Papagiannopoulos från start, tappade 1–0 till 1–1 borta mot Dynamo Kiev efter att ha tagit ledningen efter drygt en minut.

På Emirates Stadium räddades Arsenal i sista stund hemma mot portugisiska Vitória de Guimarães. I den andra tilläggsminuten tryckte Nicolas Pépé in sitt andra läckra frisparksmål för kvällen till 3–2 och såg till att Premier League-femman toppar grupp F på maximala nio poäng efter tre matcher.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.