"Giffarna" skrällde mot Malmö

Gif Sundsvall verkar ha bibehållit formen från fjolårets succésäsong.
Hemma på NP3 arena kom på lördagen ett rejält styrkebesked: 3–1-seger mot guldfavoriten Malmö FF.
Fotboll • Publicerad 6 april 2019
William Eskelinen räddade en straff när Sundsvall skrällde.
William Eskelinen räddade en straff när Sundsvall skrällde.Foto: Mats Andersson/TT

Skyhöga guldfavoriter – men Malmö FF har fått en tung start på allsvenskan 2019. Efter "bara" 1–1 hemma mot Häcken i premiären blev det förlust i lördagens möte borta mot Sundsvall.

Skåningarna fick ett kanonläge att ta ledningen i den första halvleken – men precis som i den första omgången så brände laget en straff. Den här gången var det Guillermo Molins som fick se sig överlistad av William Eskelinen i "Giffarnas" mål.

"Dålig straff"

– Det är en riktigt dålig straff. Jag försöker lägga den i mitten men jag får inte upp den från marken riktigt, sade Molins till C More i halvtid och konstaterade självsäkert:

– Vi ska vara i ledning. Men vi kommer göra mål i andra, det är jag helt säker på.

Det fick han visserligen rätt i. Problemet var bara att hemmalaget gjorde fler. 1–0 kom genom Maic Sema som fri hittade en lucka bakom Johan Dahlin i den 65:e minuten.

Arnor Traustason kvitterade på hörna kvarten senare – en glädje som för MFF blev kortvarig.

För bara en minut efter kvitteringen utnyttjade Linus Hallenius ett jättemisstag från Rasmus Bengtsson. Mittbacken misslyckades fullständigt med en hemåtpassning till sin målvakt varpå Hallenius blev fri, rundade Dahlin och satte 2–1 i öppet mål.

– Det är min gubbe på hörnan när de gör sitt mål så det var jävligt skönt att revanschera sig direkt, sade Sundsvalls skyttekung till C More.

Och inte nog med det.

Slog till på straff också

Innan slutsignalen hann inbytte Markus Rosenberg med att riva ner Carlos Moros Gracia – och Hallenius kunde från straffpunkten fastställa slutresultatet till 3–1.

Malmö har därmed bara en poäng efter två allsvenska omgångar. En klar missräkning för skåningarna.

Sundsvall, som förra året överraskade genom att sluta åtta, har däremot fått en smakstart med fyra poäng mot Djurgården och MFF.

– Klart att det här betyder mycket. Det är bra fajt där ute i dag och vi visar att vi kan vinna matcher på ett annat sätt än vi har kunnat tidigare, sade Hallenius.