Gagliolo framspelare och skadad mot Roma

Svenskarna i Parma visade att formen är god i 2–0-segern hemma mot Roma.
Smolket i bägaren?
Nyblivne landslagsmannen Riccardo Gagliolo tvingades utgå skadad i den andra halvleken.
(TT) • Publicerad 10 november 2019
Svensk-italienaren Riccardo Gagliolo stod för en assist innan han klev av skadad i mötet med Roma (2–0). Arkivbild.Foto: Claudio Giovannini

Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo har gjort succé i Parma sedan säsongen drog i gång i augusti.

Duon har inte bara tagit ordinarie platser i den klassiska Serie A-klubben utan har även slagit sig in i det svenska fotbollslandslaget. Men bara en dag innan Blågult samlas för en avslutande EM-kvalsamling drabbades Gagliolo av en skada i mötet med Roma och tvingades bytas ut med knappt tio minuter kvar att spela.

Vänsterbacken, som tidigare i den andra halvleken hade spelat fram till Mattia Sprocatis 1–0-mål med ett precist inlägg från kanten, blev liggande i eget straffområde och fick vård innan han klev av planen.

BP-produkten Dejan Kulusevski, som för första gången är uttagen i A-landslaget, spelade däremot hela matchen för Parma och stod för en fin insats från sin offensiva högerposition.

Matchen slutade 2–0 efter att dansken Andreas Cornelius punkterat matchen på tilläggstid.

Övriga svenskar som var i farten i Serie A var målvakten Robin Olsen, som med sitt Cagliari vann med 5–2 mot Fiorentina, Albin Ekdal vars Sampdoria spelade 0–0 mot Atalanta och Ken Sema som även han genomgick en mållös match med sitt Udinese mot Spal.

Samtliga spelade 90 minuter och är uttagna till EM-kvalet där Sverige ställs mot Rumänien och Färöarna i de två avslutande matcherna.