Frölings drömmål förlängde ÖFK:s förlustrad

Trots en man mindre såg Östersund ut att ta en välkommen seger mot Kalmar.
Då klev Nils Fröling in i handlingarna och vände på mötet med ett straffmål – och en kanon från långt avstånd.
Fotboll • Publicerad 14 september 2019
Nils Fröling jublar ikapp med sina lagkamrater efter sitt 2–1-mål mot Östersund.Foto: Per Danielsson/TT

Förlust, oavgjort, förlust, oavgjort, förlust, förlust, förlust – och förlust i dagens hemmamatch mot Kalmar med 1–2.

Så ser Östersunds dystra facit ut för de åtta senaste omgångarna i fotbollsallsvenskan.

Mot Kalmar hemma på Jämtkraft arena såg trenden ut att brytas efter att Simon Kroon ordnat 1–0 på straff i den första halvleken. Men gästerna, och Nils Fröling i synnerhet, ville annorlunda.

– Jag fick ut mycket av mitt spel och det jag ville göra. Utdelningen kom ganska sent, men jag är nöjd, konstaterar anfallaren efter matchen.

Fröling hade redan ordnat en straff i den första halvleken – som dock inte förvaltades då lagkamraten Alexander Jakobsen sköt högt över från elva meter.

I straffsituationen visade dessutom domare Kaspar Sjöberg ut Östersunds Dino Islamovic i vad som föreföll vara ett mycket hårt beslut.

"Sjuk utvisning"

Trots decimerat manskap ordnade Simon Kroon ett ledningsmål för hemmalaget åtta minuter senare – men var ändå inte speciellt glad i halvtid.

– Vi får en helt sjuk utvisning. Då skulle de ha haft rött också, helt sjukt, sade målskytten till C More och syftade på när han själv gick i backen efter en duell med Kalmars Jesper Manns i straffområdet.

Den andra halvleken var mållös fram till den 70:e minuten då Sjöberg återigen pekade på straffpunkten. Denna gång hade domaren upptäckt en hands på ÖFK-försvararen Thomas Isherwood.

"Makalös träff"

Nu fick Nils Fröling kliva fram – och anfallaren satte bollen i nät fram till 1–1.

Ställningen såg ut att stå sig matchen ut. Men då slog han till igen, Nils Fröling.

I den 83:e minuten tog 19-åringen hand om ett långt inkast på offensiv planhalva, bollen nickades tillbaka omgående varpå Fröling tog emot och drog iväg ett chansartat långskott som seglade hela vägen in i den bortre burgaveln förbi en hjälplös Aly Keita i Östersundsmålet.

– Det är inget dumt mål. Jag fick en makalös träff. Wow, vilken känsla, säger Fröling som knappt trodde sina ögon när han följde bollbanan.

Efteråt kunde han konstatera att han hade ordnat tre viktiga poäng åt sitt Kalmar efter två raka förluster.