Första segern för Linköping i SDHL

Spelarna i Linköping tog snabb revansch på sig själva efter att mycket överraskande ha förlorat hemma mot SDE (0–2) i premiären av den svenska damhockeyligan SDHL.
Mot AIK blev det en klar 4–1-seger.
Ishockey • Publicerad 14 september 2019
Linköping tog säsongens första seger hemma mot AIK. Arkivbild.
Linköping tog säsongens första seger hemma mot AIK. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Inte ens ett dygn efter plumpen i den första omgången var det dags för ny match då AIK kom på besök – och den här gången blev det islossning för SM-finalisterna från i våras.

Gästerna från Stockholm chockade visserligen hemmalaget genom att ta ledningen redan efter 52 sekunder. Två minuter senare var det dock kvitterat genom Tori Hickel – och ytterligare två minuter senare hade Vilma Tanskanen gjort 2–1.

Matchen slutade till slut 4–1 efter att Zoe Hickel och Lene Tendenes gjort var sitt mål för LHC i mittperioden.

För AIK:s del var det första förlusten för säsongen efter fredagens fina start där man slog Djurgården med 2–0.

I Gävle tog Brynäs sin andra raka seger, men det skulle krävas ett straffavgörande för att vinna mot Göteborg hemma i Arena Jernvallen.

Emma Johansson gav gästerna ledningen efter 16.20 i den första perioden men bara två och en halv minut senare var det kvitterat genom Emma Murén.

I straffläggningen var Brynäs klassen bättre och vann till slut med totalt 4–1 efter mål av Lara Stalder, Michela Cava och Denisa Krizova.

HV71 tog sin andra raka fullpoängare när Leksand besegrades med 4–2 på bortaplan. 6.06 in i matchen gjorde Linnéa Andersson 1–0 och bara 18 sekunder senare utökade Sanni Hakala ledningen. Sidney Morin gjorde några minuter senar 3–0.

Leksand gjorde dock två mål i mittperioden och inför matchens sista 20 minuter skiljde det bara ett mål. Men med fyra minuter kvar gjorde Sanni Hakala sitt andra mål för kvällen och HV71 vann med 4–2.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.