Björklöven revanscherade sig i det heta rivalmatchen hemma mot Modo i hockeyallsvenskan.
Hemmalaget vann en dramatisk tillställning efter straffar med 4–3.
Ishockey • Publicerad 7 december 2019
Björklöven och August Tornberg vann mot Modo. Arkivbild.
Björklöven och August Tornberg vann mot Modo. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det var jämnt, det var högt tempo och det var mycket känslor. Rivalmötet mellan de hockeyallsvenska topplagen Björklöven och Modo hade det mesta.

Och till skillnad från det förra mötet lagen emellan så stod Björklöven som segrare, 4–3.

Hemmalaget från Umeå tog ledningen genom Alexander Wiklund efter 14.27, men i början av andra perioden såg det annorlunda ut. Då hade nämligen Modo tagit över taktpinnen efter mål av Kalle Jellvert och Max Wahlgren.

Radade upp chanser

Men det var Björklövens dag. Innan mittperioden var slut hade Oliver Larsen kvitterat följt av ett ledningsmål signerat Sebastian Selin dryga minuten senare.

Med drygt sex minuter kvar fick Modo chansen i powerplay och radade upp chanser mot Björklövens mål. Till slut gav det resultat. Adam Tambellini sköt ett handledsskott från blålinjen som letade sig in i mål bakom målvakten Joe Cannata, som skymdes rejält av trafiken framför mål.

Den jämna matchen kom att kulminera – passande nog – i en straffläggning. Där klev Björklövens Alexander Deilert fram och satte den avgörande pucken i nät.

– Det är skönt att vi vinner framför den här fantastiska publiken. Stor eloge till Modo också, det är en grym match, säger Alexander Deilert till C More.

"Inte nöjda"

Björklöven toppar den hockeyallsvenska tabellen på 64 poäng. Modo, som har tre raka förluster, är fyra med 54 poäng.

– Vi är inte nöjda med att bara ligga etta. Vi strävar framåt och vill bli bättre, säger Deilert.

Även Västerås hade en bra dag. Tabellfemman tog sin sjunde raka seger, 6–4 borta mot Västervik, efter att Isac Skedung visat vägen med två mål och en assist, varav det matchvinnande 5–4-målet kom i tredje perioden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.