Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Villapriserna i Blekinge ökar mest i landet

Blekinge • Publicerad 5 december 2018

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Blekinge sjunkit med 7,1 procent, medan villapriserna stigit med 3,5 procent under samma period. Allt enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Hårdare bolåneregler i kombination med kommande räntehöjningar gör köparna mer avvaktande vad gäller stora bostäder och bostäder med hög avgift. Trenden är allra tydligast i storstäderna, men den minskade efterfrågan påverkar också bostadsrättspriserna i riket som helhet, säger Marcus Svanberg,vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Annons

Det senaste året har Blekinges bostadsrättspriser sjunkit med 2,7 procent medan villapriserna har stigit med 7,8 procent.

– Köpare och säljare möts prismässigt i allt större utsträckning, vilket sammantaget leder till en hög omsättning av bostäder. Väntade räntehöjningar kommer dock snart att minska marginalerna i ekonomin för många svenskar. Ett angeläget nyårslöfte för den som planerar att byta bostad bör därför vara att budgetera för högre boendekostnader och att bygga upp en buffert, säger Marcus Svanberg vidare.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons