Nyheter

”Vi måste se våra medmänniskor utan etiketter”

BLEKINGE Artikeln publicerades

Andreas Jonsson, föreläsare, är ambassadör för #vistårbakom.

”Jag har så länge jag kan minnas varit engagerad i mänskliga rättighetsfrågor och alltid haft ett fokus på att arbeta för ett jämlikt samhälle. Under de senaste åtta åren har jag arbetat med ledorden "make the change".

Om vi inte är nöjda med hur världen ser ut, då måste vi aktivt göra något åt saken. Det får aldrig stanna vid ett fint projekt i tidningen, en pridefestival på stan eller inkluderingsmässa i kyrkan. Att arbeta med inkludering handlar om att vi i vardagen måste se våra medmänniskor utan etiketter, för dem de är och sluta att tolerera dem, för att istället välkomna och inkludera dem.”

Andreas Jonsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.