Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Väpnat rån mot pizzeria

Natten till tisdagen rånades pizzeria Tre Kronor. Restaurangägaren och hans kompis säger att de blev skurna, misshandlade och bundna. ”De har slagit sönder hans tänder och min näsa”.
BROMÖLLA • Publicerad 19 december 2017

Det var strax innan midnatt natten mot tisdagen som pizzeria Tre Kronor fick besök av beväpnade rånare. Restaurangägaren och hans kompis satt inne på restaurangen och tittade på film. Inga kunder var inne i lokalen. Då öppnas dörren och tre svartmaskerade män stiger in.

– Jag tänkte att de var unga och bara skojade, men när de slog mig i ansiktet förstod jag att det var på allvar, berättar den skadade pizzeriaägaren.

Annons

– Jag såg en stor kniv och sedan en till. De hade något som liknade en pistol.

Pizzeriaägaren som drivit restaurangen i sju år och ofta haft öppet fram till 02 på natten har aldrig tidigare råkat ut för någonting, säger han. Nu blev det en mardrömsnatt. De tre rånarna, uppskattningsvis i 20 till 22-årsåldern, gav sig på honom och kompisen. Restaurangägaren tror sig aldrig ha träffat dem förut.

– De slog sönder hans tänder och min näsa. De band oss bakom pizzerian, det finns ett rum som de tog in oss på...

Rånarna ska ha tagit pengar, enligt polisen inledande uppgifter rör det sig om en summa på 20 000 kronor. Pizzeriaägaren talar dock om växelpengar och att trion, efter att de tagit kontanterna, lämnat lokalen.

Han och kompisen lyckades ringa polisen som ryckte ut.

– De körde oss till lasarettet, säger restaurangägaren som utöver näsan också blev skadad i benet.

Han kommer sannolikt inte att öppna sin restaurang under tisdagen. Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning och dessutom har han ont och näsan är svullen.

– Den var skadad på flera ställen sa de. Jag ska tillbaka tillbaka till läkare sedan.

Mannen som fick sina tänder skadade i samband med rånet och misshandeln ska, enligt restaurangägaren, behöva uppsöka tandläkare.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons