Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung man påhoppad och knivskuren

En man i 20-årsåldern blev knivhuggen i centrala Sölvesborg på måndagskvällen. En man i övre tonåren sitter anhållen, misstänkt för grov misshandel.
Sölvesborg • Publicerad 11 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen i 20-årsåldern kommer med tåget till Sölvesborg på måndagskvällen. Han går en bit från stationen och blir då plötsligt påhoppad av flera okända män, berättar polisen.

– En utav dem tar fram en kniv och hugger honom i överdelen utav kroppen. Sen försvinner de bort från platsen, säger Carina Berggren, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Annons

Den skadade mannen fortsätter röra sig och träffar på en bekant som hjälper honom in på en restaurang och slår larm. Polis och ambulans kommer till platsen och mannen förs till sjukhus. Hans skadeläge är okänt, men polisen har kunnat hålla ett inledande förhör med honom.

En ung man i övre tonåren har under natten gripits och sedan anhållits misstänkt för knivskärningen.

– Med vissa utredningsåtgärder så kommer man fram till att det var denna gärningsmannen som vi misstänker för detta dådet, säger Carina Berggren, men går inte in på fler detaljer.

Den anhållne är misstänkt för grov misshandel. Hur han ställer sig till misstankarna vill polisen inte kommentera.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons