Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

TV: Nya E22 öppnar tidigare – vi har provåkt

Nya E22 förbi Rinkabyholm öppnar redan på onsdag för trafik.
Kalmar • Publicerad 25 november 2017

Att bygget av nya E22 blir färdigt betydligt tidigare än planerat har Barometern skrivit om tidigare. Den officiella invigningen sker den 12 december.

Nu står det klart att Trafikverket och NCC öppnar sträckan ännu tidigare, närmare bestämt på onsdag klockan tio på förmiddagen.

Annons

– Vi gör ingen stor grej av detta. Vi öppnar avspärrningarna, vi kör in på nya vägen och sedan får allmänheten köra där som om det vore en befintlig väg, säger Bertil Jidflo, byggledare för nya E22 på Trafikverket till Barometern.

Det enda arbetet som återstår fram till dess är att synkronisera de gamla och nya skyltarna. I drygt två år har arbetet pågått på plats. Mellan 30-35 personer har dagligen arbetat med projektet.

Många bilpendlare drar troligen en lättnadens suck på onsdag.

– Det har varit en del irritation, men jag måste säga att trafikanterna varit väldigt tåliga. Det har varit några gånger då de fått sitta i en halvtimme till en timme i kö. Då har det sagts ett och annat hett ord i bilarna kan jag tänka mig. Men nu ser vi ljuset i tunneln, säger Bertil Jidflo.

Under invigningsceremonin den 12 december kommer bland andra Lennart Andersson, regional direktör, Trafikverket region syd och Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, att delta.

Jonatan BergööSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons