Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trumps hälsa är ”utmärkt”

USA:s president Donald Trump har "utmärkt hälsa". Det meddelar läkaren Ronny Jackson i ett uttalande efter att Trump genomgått den sedvanliga hälsokontrollen för presidenter, hans första sedan han tog över presidentposten.
USA • Publicerad 13 januari 2018
USA:s president Donald Trump vinkar på väg in i presidenthelikoptern Marine One efter hälsoundersökningen.
USA:s president Donald Trump vinkar på väg in i presidenthelikoptern Marine One efter hälsoundersökningen.Foto: Carolyn Kaster

Jackson säger att undersökningen vid Walter Reed National Military Medical Center i Bethesda, cirka 13 kilometer från Vita huset, gick "exceptionellt bra".

"Presidenten har utmärkt hälsa och jag ser fram emot att informera om några av detaljerna på tisdag", säger Jackson.

Annons

Trump, vars matvanor och mentala hälsa har ifrågasatts, skämtade kvällen före hälsokollen om att den måste gå bra – för aktiemarknadens skull.

– Jag tror att det kommer att gå väldigt bra, sade han och lade till att han skulle bli förvånad om den inte gjorde det.

Tidigare dokument från hälsokontroller för presidenter har inkluderat värden som längd, vikt, BMI, vilopuls, blodtryck och syresättning av blodet. Men de har även innefattat mer detaljerade undersökningar av hjärta, lungor, syn, kolesterol och blodsocker och neurologiska undersökningar gjorts.

Medicinsk bakgrund och nuvarande medicineringar har också inkluderats.

KB/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons