Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Inbrottstjuvar spårades via iPads

Tre män greps under fredagen misstänkta för inbrott i en villa i Moshultsmåla i Emmaboda strax norr om Blekingegränsen. Polisen hittade datorer, ipads, smycken och pengar i de misstänktas bil.
EMMABODA • Publicerad 20 november 2017

Tre män, födda 81, 87 och 89, greps och anhölls under fredagen misstänkta för att ha genomfört ett inbrott i en villa i Moshultsmåla.

Via stulna ipads lyckades polisen positionera det fordon som de misstänkta färdades i. Fordonet var i rörelse men slutligen fick polisen stopp på det och kunde gripa tre män.

Annons

I fordonet fann polisen flera datorer, ipads, smycken och pengar. Polisen misstänker att godset och personerna kan ha kopplingar till andra inbrottsärende.

– Vi håller på med godsspårning just nu och vill gärna att folk som har haft inbrott hör av sig, säger Tobias Halldén, inre befäl vid polisen i Kalmar.

Polisen misstänker inte att de här inbrotten har några kopplingar till de åldringsbrott som rapporterats i Kalmar län den senaste tiden.

Männen är misstänkta för grov stöld.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons